Prins William en Kate duiken op in kookprogramma
Foto: isopix
Wie benieuwd is of prins William en zijn echtgenote Kate iets waard zijn in de keuken, kent binnenkort het antwoord. Het koppel zal tijdens de kerstperiode te zien zijn in een speciale show op BBC met bakkoningin Mary Berry.

Kensington Palace maakte afgelopen weekend bekend dat de hertog en hertogin van Cambridge te gast zullen zijn in A Berry royal Christmas, een eenmalige televisieshop waarvoor Kate en William de handen in elkaar slaan met Mary Berry. De 84-jarige kookboekenschrijfster werd bij het grote publiek bekend als jurylid in de eerste seizoenen van The great British bake off

Samen zullen ze enkele goede doelen bezoeken waar de royals zich voor inzetten en ze zullen er bovendien zelf in de kookpotten roeren.

De show, die een uur zal duren en op 16 december wordt uitgezonden, eindigt met een feestmaal waarop enkele bijzondere gasten zullen worden uitgenodigd. Het gaat om mensen die zich tijdens de kerstperiode als vrijwilliger inzetten voor anderen en voor een keer dus zelf in de bloemetjes worden gezet.

In een reactie zegt Berry alvast dat ze het een hele eer vond dat ze werd vergezeld door Kate en William. 'Het zal bovendien fantastisch zijn om te zien hoe deze goede doelen hen na aan het hart liggen.'