Vijftien jongeren overvallen voedingswinkel, maar hun trein blijft stilstaan
Foto: rr

Een vijftiental jongeren heeft zaterdagavond net voor sluitingstijd een ­kranten- en voedingswinkel overvallen in Ternat, vlak bij het station. De daders wilden per trein vluchten, maar dat kon de uitbater verhinderen.

De jongeren stalen allerhande voedingsmiddelen. Na de overval wilden ze op een trein springen, maar de uitbater kon de conducteur verwittigen waardoor de trein bleef stilstaan. Omdat de deuren gesloten bleven, kon niemand nog in of uit de trein. De politie kon dertien jongeren administratief oppakken.

De eigenares van het winkeltje vindt het hele voorval van zaterdagavond hallucinant. ‘Dat zijn camerabeelden die je associeert met bijvoorbeeld straatbendes uit Chicago, maar toch niet met feiten in Ternat? Op de beelden herkende ik enkele boefjes die ik al uit de winkel heb moeten zetten, ze hangen hier regelmatig rond. Ik vermoed dat het minderjarigen zijn die met de trein naar hier afzakken en onder druk van een bendeleider zulke feiten plegen. Er moet tegen opgetreden worden voor die kleine boefjes zware criminelen worden.’

Volgens de burgemeester van Ternat, Michel Vanderhasselt (CD&V en Volks), komen de jongeren uit de Denderstreek en hebben ze al vaker overlast veroorzaakt in Ternat. Eerder had de groep een baseballbat, ijzeren staven en messen bij.