Parket onderzoekt nieuw ongeval van Tanja Dexters: ex-Miss België laat zich opnemen in instelling voor psychologische hulp
Foto: rr

Tanja Dexters (42) heeft opnieuw brokken gemaakt. Vrijdagnacht reed ze met een Jaguar van Michaël Peeters – al een maand haar ex, zegt hij nu – in op een stilstaande oplegger in Olen. Het parket onderzoekt de zaak. Dexters zou zich afgelopen weekend hebben laten opnemen in een instelling voor psychologische hulp.

Naar eigen zeggen had Peeters Tanja Dexters vrijdag nog gevraagd om zijn Jaguar terug te brengen. Dat wilde ze blijkbaar doen na een avondje uit met een vriendin, in de nacht van vrijdag op zaterdag. ‘Maar die nacht kreeg ik telefoon: Tanja had een ongeval gehad’, zegt Peeters.

Peeters spreekt van vier uur ’s nachts, maar volgens de politiezone Neteland was het zaterdagochtend rond zes uur dat ze inreed op een stilstaande oplegger op de Koning Boudewijnlaan in Olen, vlak bij de op- en afrit van de E313.

‘Ik heb een vriend gebeld om te gaan kijken of Tanja oké was’, zegt Peeters. ‘Zij is dan met zijn auto vertrokken, en hij is daar blijven staan tot de politie er was.’ Toen de agenten bij Peeters aan de deur kwamen voor Dexters, lag die al te slapen in zijn gastenverblijf, naast zijn woning. ‘Ze had niet gedronken, dat zou de politie geroken hebben’, zegt Peeters. ‘En zou ze een ademtest hebben moeten doen. Zaterdagochtend heb ik Tanja’s ouders gebeld, die zijn haar komen halen. Verder heb ik er niets van gehoord. Voor mij is de relatie nu echt voorbij.’

Tanja Dexters zelf bleek niet bereikbaar voor commentaar. Peeters zegt dat ze zich vrijwillig heeft laten opnemen in een instelling voor psychologische hulp, volgens Het Laatste Nieuws. ‘Na gesprekken met familie heeft ze dat besloten.’ Volgens Peeters zal ze een programma van drie weken volgen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig