Mathieu van der Poel boekt in Mol zijn negende opeenvolgende zege van het seizoen, volledig podium voor Corendon-Circus
Foto: Photo News

De Zilvermeercross in Mol is gewonnen door Mathieu van der Poel. Uiteraard, zouden we haast schrijven. De wereldkampioen nam rustig zijn tijd om de negende zege op negen wedstrijden te boeken. Tom Meeusen werd knap tweede, David Van der Poel zorgde voor een volledig Corendon-Circus-podium.

De wedstrijd in Mol telt niet mee voor een klassement en dat viel uit het deelnemersveld af te lezen: Toon Aerts, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Quinten Hermans, Corné van Kessel… Eén voor één waren ze niet van de partij in en om het Molse Zilvermeer. Mathieu van der Poel wel, aangevuld met zijn broer David, Thijs Aerts, Jim Aernouts, Tom Meeusen en nog enkele zandstuivers.

Mathieu van der Poel boekt in Mol zijn negende opeenvolgende zege van het seizoen, volledig podium voor Corendon-Circus
Thijs Aerts leidt de bende. Foto: Photo News

Na een eerste studieronde kregen we een aanval van Van der Poel… David, niet Mathieu. Maar de oudere broer wilde niet van de gelegenheid gebruik maken. Opvallend voorin: ook Wietse Bosmans kwam vooraan aansluiten. Het grote talent van weleer rijdt dit jaar vooral in het buitenland om punten te scoren. Een eerste versnelling van Mathieu van der Poel werd gepareerd door zandspecialist Jim Aernouts maar ook Tom Meeusen, David Van der Poel en Wietse Bosmans kwamen opnieuw aansluiten. Van der Poel bleef galant voor de tegenstand en wilde het gashendel niet meteen opendraaien.

De situatie wisselde constant, telkens met de goedkeuring van Mathieu van der Poel. De kopgroep dikte aan tot een tiental. Volgende aanval? David Van der Poel. Jim Aernouts probeerde de kloof te dichten maar kreeg met broer Mathieu een waakhond mee. Die demarreerde achter de rug van Aernouts weg op zoek naar zijn broer. En zo kregen we twee leiders: David en Mathieu van der Poel.

Zou Mathieu zijn broer de zege gunnen? Neen! Een eerste fout in het zand kon David nog wel rechtzetten, een tweede mindere passage doorheen het zand werd ook nog goedgemaakt, met de goedkeuring van Mathieu. De wereldkampioen wilde zijn broer duidelijk mee op het podium en bleef hem opwachten, ook al kwamen de concurrenten onder leiding van de verrassend sterke Wietse Bosmans en Thijs Aerts langzaam maar zeker dichterbij. Te dicht, vond Mathieu en weg was hij.

Mathieu van der Poel boekt in Mol zijn negende opeenvolgende zege van het seizoen, volledig podium voor Corendon-Circus
David en Mathieu Van der Poel. Foto: Photo News

Maar een hapering van David en een val van Mathieu van der Poel zorgden er plots voor dat we een kopgroep van drie kregen: Mathieu van der Poel, Thijs Aerts en Tom Meeusen. En ook David Van der Poel kwam weer aansluiten in de slotronde. Mathieu van der Poel panikeerde niet en schroefde het tempo flink op. Op het strand aan het Zilvermeer volgde de beslissende demarrage. Thijs Aerts probeerde nog wel maar zag ook Tom Meeusen en David Van der Poel passeren. Waarmee Corendon-Circus het volledig podium mocht claimen.