Opnieuw protesten in India na brute groepsverkrachting, vier verdachten opgepakt
Foto: EPA-EFE

Enkele dagen na de groepsverkrachting van en moord op een 27-jarige Indiase vrouw heeft een woedende menigte gemanifesteerd aan het politiekantoor waar de vermoedelijke daders vastzitten. De manifestanten eisten ‘onmiddellijke gerechtigheid’.

De jonge vrouw parkeerde woensdagavond haar scooter aan een plein in de stad Hyderabad en verdween daarna. De volgende morgen vond een voorbijganger haar verbrande lichaam onder een brug 25 kilometer verderop.

Uit onderzoek bleek dat de mannen hadden aangeboden haar te helpen bij het herstellen van haar scooter. Ze namen haar mee naar een afgelegen plaats, verkrachtten haar en brachten haar om het leven. Ze staken haar lichaam in brand op de plaats waar het de volgende morgen werd aangetroffen.

Vrijdag werden vier mannen opgepakt op verdenking van de verkrachting van en de moord op de vrouw. Het gaat om vier twintigers.

Aan het politiekantoor waar de verdachten vastzitten, kwamen zaterdag honderd mensen bijeen, onder wie vrouwen en studenten. Ze scandeerden leuzen als ‘we willen gerechtigheid’ en ‘knoop de criminelen op’.

Volgens de laatst beschikbare gegevens van de Indiase regering, werden in 2017 in India 33.658 vrouwen en meisjes verkracht.

Opnieuw protesten in India na brute groepsverkrachting, vier verdachten opgepakt
Ook in New Delhi vonden protesten plaats. Foto: EPA-EFE