Na prins Andrew interviewt BBC slachtoffer van Epstein: ‘Andrew weet wat er gebeurd is’
Foto: AP

Na de Britse prins Andrew laat de BBC ook Virginia Giuffre aan het woord over haar tijd met miljardair Jeffrey Epstein en de prins.

Virginia Giuffre zegt dat ze als 17-jarige drie keer gedwongen werd om seks te hebben met de Britse prins Andrew. ‘Hij weet wat er gebeurd is, ik weet wat er gebeurd is, slechts een iemand vertelt de waarheid’, zo zegt ze in een teaser van het interview. Dat wordt maandag uitgezonden op BBC One. Ze spreekt van een ‘erg beangstigende tijd’.

Prins Andrew ontkende in een interview eerder deze maand dat hij ooit seks had met Giuffre. Hij kon zich ook niet herinneren dat hij haar ontmoet had, hoewel er een foto bestaat van de twee waarbij hij haar vasthoudt om haar middel.

De poging om met het interview zijn vriendschap met Jeffrey Epstein – beschuldigd van kindermisbruik – uit te leggen en zijn ­blazoen op te poetsen, was desastreus. Uiteindelijk legde hij al zijn openbare functies neer en hebben meerdere organisaties hun samenwerking met de prins stopgezet.

Eerder deed Guiffre haar verhaal al aan NBC News. Toen vertelde ze dat ze samen met prins Andrew naar een nachtclub is gegaan, waar ze alcohol kreeg. Daarna had ze naar eigen zeggen onder druk van Jeffrey Epstein seks met hem.