Donderdagnacht vond opnieuw een aanval met granaten plaats in het Antwerpse. Ditmaal aan Leiebos in Merksem, op een grasperk voor een appartementsgebouw. De onderzoeksrechter vordert een gerechtelijk onderzoek.

Aan het appartementsgebouw in Merksem waar de aanval plaatsvond is schade. Getuigen hoorden in de nacht van donderdag of vrijdag twee luide knallen, maar op dat moment werd de politie nog niet verwittigd. Dat gebeurde vrijdagochtend wel, toen een bewoonster schade had vastgesteld.

'Uit het eerste onderzoek ter plaatse blijkt dat er twee granaten zijn ontploft op een grasperk voor het appartementsgebouw', meldt het parket. 'Er is materiële schade, maar er vielen geen gewonden. Mogelijk is hier sprake van twee verdachten. De onderzoeksrechter en het parket zijn ter plaatse afgestapt.'

In Ekeren loste een onbekende dezelfde nacht met een kalasjnikov elf kogels op de gevel van een woning waar een 74-jarige dame woont.  Volgens VRT bood een man zich 's nachts met een schotwonde aan op een politiekantoor in de Stuivenbergwijk. Of die gebeurtenissen allemaal gelinkt zijn, is op dit moment nog onderwerp van onderzoek. Vrijdagmorgen werd in Merksem ook het lichaam van een man aangetroffen, maar die man is aan een natuurlijke dood gestorven. 

Vorige nacht, van woensdag op donderdag, vond in de Van Heystveltstraat in Deurne nog een mislukte granaataanslag plaats. Het parket heeft ‘een sterk vermoeden dat er een link is met het drugsmilieu.’ 

De voorbije maanden vonden er opnieuw veel aanslagen met granaten plaats in Antwerpen, die allemaal gelinkt worden aan het drugsmilieu. Zo was er de zware granaataanslag in Borgerhout op 2 september. De granaat beschadigde vijf huizen en vijf auto’s. De dader was een fietser. In Berchem ontplofte op 21 september een springtuig tegen de gevel van een huis in de Deken de Winterstraat. Twee dagen voordien vond de politie in Ekeren een niet-ontplofte granaat in enkele bosjes, in de buurt van een leegstaand gebouw. Hetzelfde gebeurde op 4 september op de Noorderlaan in het havengebied.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig