Trump tweet bizarre foto van zichzelf als Rocky
Foto: AFP

De Amerikaanse president heeft een gefotoshopt beeld op Twitter gezet waarin zijn hoofd op het ­lichaam van Rocky Balboa was geplakt, het filmpersonage van Sylvester Stallone.

Donald Trump gaf geen uitleg bij de foto. Naar het waarom blijft het dus raden.

Mogelijk verwijst hij naar een uitspraak tijdens zijn meest recente verkiezingscampagnes in thuisstaat Florida. De president beweerde tijdens het evenement dat zijn dokter hem gevraagd had ‘zijn prachtige bovenlichaam’ te tonen tijdens een medisch onderzoek.

Wat wel zeker is, is dat Trump de tweet verstuurde tijdens een golftrip in een van zijn golfclubs. In geen tijd werd tweet 124.000 keer gedeeld en 405.000 keer geliket. Met veel commentaar.

De Washington Post wijst erop dat aanhangers van Trump wel vaker gefotoshopte beelden delen van een afgetrainde Trump. ‘Het is geen toeval dat Trump dit beeld deelt een week nadat mensen over zijn gezondheid hebben gespeculeerd’, zegt professor Meredith Conroy, die het uitbeelden van mannelijkheid bij Amerikaanse presidenten heeft onderzocht. ‘Ik denk dat Trump zichzelf ziet zoals zijn aanhangers dat doen: als een sterke patriot.’