De menselijke resten die zondag werden teruggevonden in een Antwerps dok, zijn van de vermiste Antwerpsupporter Ben Vanleene (28). Dat bevestigt het parket van Antwerpen.

De brandweer en de politie hebben zondagavond in het Straatsburgdok naar een lichaam gezocht, na een melding van een getuige. Er werden bij de zoekactie lichaamsdelen teruggevonden. 

Na een DNA-onderzoek blijken de menselijke resten afkomstig te zijn van Ben Vanleene, een Antwerpsupporter die vermist was sinds 10 november. De man had de wedstrijd tussen Antwerp en Club Brugge bijgewoond en werd voor het laatst gezien op de Slachthuislaan, enkele honderden meters van het Straatsburgdok.

'Afgelopen zondag, rond 16.45 uur, werd een lichaamsdeel opgemerkt in het Straatsburgdok-Noordkaai', aldus het parket in een persbericht. 'Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek voor uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Er werd een vergelijkend DNA-onderzoek uitgevoerd en daaruit blijkt nu dat het om de vermiste Ben Vanleene gaat.'

Eerder werd onder politiebegeleiding gezocht naar het slachtoffer. Politiemensen kamden de straten en hangars rond het Lobroekdok achter het Sportpaleis uit. Er werd ook met een sonarboot op het water gezocht.