Union-middenvelder Teddy Teuma drie duels geschorst

Union Sint-Gillis kan in de 1B-topper tegen Beerschot en de bekermatch tegen Westerlo niet rekenen op Teddy Teuma. De Franse middenvelder werd voor drie speeldagen geschorst door de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Eén van die schorsingsdagen werd voorwaardelijk opgelegd.

Teuma moest voor de Geschillencommissie verschijnen wegens een zware tackle op Westerlo-spits Kurt Abrahams in het slot van de thuismatch tegen de Kemphanen (0-2). De middenvelder van Union kreeg er weliswaar een gele kaart voor, maar door de unanieme tussenkomst van de Reviewcommissie kreeg de fase een staartje. Ook Scheidsrechter Dierick bevestigde na het zien van de tv-beelden dat Teuma een rode kaart had moeten krijgen.

Volgens de Reviewcommissie en het Bondsparket maakte Teuma een opzettelijke fout met gestrekt been, die streng bestraft moest worden. Union-bestuurder Jean-Marie Philips vond niet dat er aan het eerste oordeel van ref Dierick getwijfeld moest worden. “Hij stond goed gepositioneerd”, klonk het dinsdag voor de Geschillencommissie. Teuma wilde zijn tegenstrever niet kwetsen, maar de bal spelen, aldus Philips. Union wees ook op het blanco strafregister van de Franse middenvelder, die nog nooit een rode kaart pakte in zijn profcarrière.

De Geschillencommissie hield met dat gunstig disciplinair verleden rekening om een speeldag schorsing met uitstel te verlenen. Daardoor zit Teuma wel twee matchen geschorst in de tribunes: komende zondag, thuis tegen Beerschot, en volgende week in de bekermatch tegen Westerlo. Er werd hem ook een boete van 1.250 euro opgelegd. De Brusselaars kunnen nog beroep aantekenen tegen het vonnis. (belga)