Stoffel Vandoorne rijdt tweede kwalificatietijd voor openingsrace Formule E in Saoedi-Arabië
Foto: Photo News

Stoffel Vandoorne (Mercedes-Benz EQ) heeft vrijdag de tweede chrono neergezet tijdens de kwalificaties voor de eerste Grote Prijs Formule E van het nieuwe seizoen in Saoedi-Arabië.

LEES OOK. Stoffel Vandoorne wil schitteren in Formule E: “Mensen herinneren zich enkel mijn twee jaar in de F1. Daar wil ik iets aan doen”

De Kortrijkzaan strandde op het circuit in Diriyah op 0”276 van de Brit Alexander Sims (BMW I Andretti), die met 1’14”563 de toptijd noteerde. De Nederlander Nyck de Vries, teamgenoot van Stoffel Vandoorne, was goed voor de derde tijd (op 0”366).

“P2 in onze eerste kwalificatiesessie van het seizoen! De hele ploeg heeft uitstekend gepresteerd en Nyck de Vries ook. Nu moeten we er alles uithalen”, reageerde Vandoorne.

Jérôme D’Ambrosio (Mahindra Racing), de tweede Belg in het deelnemersveld, eindigde als zesde in de kwalificaties op 0”976 van Sims.

Het Formule E-kampioenschap voor elektrische wagens is toe aan de zesde editie. Vandaag (vrijdagnamiddag) en zaterdag staan in Diriyah meteen twee races op het programma.

(belga)