Skiën in een outfit van Raf Simons? Het kan
Foto: Templa

Ontwerper Raf Simons zal voor het eerst skikleding op de markt brengen. Hij doet dat in samenwerking met het Belgisch-Australische merk Templa. Zangeres Billie Eilish en rapper A$ap Rocky zijn al fan.

Simons koos voor Templa omdat het merk technisch geavanceerd is. ‘We hadden al donsjassen in onze eigen collecties, maar het was interessant om samen te werken met een speler als Templa wegens zijn enorme technische knowhow’, zegt Raf Simons aan Sabato.

In de pakken zitten bijvoorbeeld lawinealarmsystemen, waardoor reddingswerkers een ondergesneeuwde skiër of snowboarder gemakkelijker kunnen vinden. Maar er worden ook sympatex-stoffen (die ademend, ecologisch en waterdicht zijn) en gesealde YKK-ritsen gebruikt.

Om de collectie op tijd af te hebben, was het racen tegen de klok. Op drie maanden tijd moest de capsulecollectie af zijn.

Het resultaat is een skicollectie van oversized ontwerpen, waarop ‘Burning down the house’, ‘Heroes’, ‘Losers’ en ‘Antwerp since 1995’ in rood, oranje, zwart en wit te lezen staat. De slogans zijn een verwijzing naar de wintercollectie van Simons. Er werden jassen, broeken, T-shirts en mutsen gemaakt. Jassen gaan over de toonbank vanaf een prijs van 1,750 euro, broeken voor 888 euro en T-shirts voor 392 euro.

De ontwerpen zijn populair bij enkele sterren. Zangeres Billie ­Eilish toonde in een artikel in de Australische Vogue een van de ontwerpen, en rapper A$ap Rocky kon worden gestrikt als gezicht voor de campagne.

De collectie is te koop bij Dover Street Market in Londen, The Broken Arm in Parijs en Midwest in Tokio, maar ook online via de website van Templa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@doingbirdmagazine

A post shared by TEMPLA (@templa_projects) on