Zlatan Ibrahimovic keert terug naar Spanje. Dat zegt hij in een filmpje op zijn Instagram-account. Al lijkt de aankondiging eerder op een reclamestunt dan de aankondiging van een toptransfer. Gokkantoor Bethard heeft immers een nieuwe app gelanceerd in Spanje, met niemand minder dan Zlatan als uithangbord.

'Ola España, guess what? I’m coming back!' Met die woorden deed Zlatan Ibrahimovic nieuwsredacties overuren draaien op dinsdagmiddag. De beste Zweedse voetballer aller tijden, dit seizoen goed voor 31 goals in 31 matchen in de Amerikaanse MLS, kondigt een terugkeer naar Spanje aan, waar hij in het verleden al uitkwam voor Barcelona.

Het is nog maar te zien of Zlatan met zijn cryptische boodschap effectief bedoelt dat hij een transfer versierd heeft. Zlatan is immers ambassadeur van gokfirma Bethard, die in het verleden al een paar keer uitpakte met een pr-stunt met de boomlange Zweed als centrale figuur. Net nu blijkt het kantoor ook een nieuwe app gelanceerd te hebben in Spanje met Zlatan als uithangbord.

Zlatan Ibrahimovic verrast (met reclamestunt?): 'Ik keer terug naar Spanje'

Ibrahimovic zou daarmee niet aan zijn proefstuk toe zijn wat betreft promostunts. Zo kondigde hij in de aanloop naar het WK 2018 ook aan dat hij er aanwezig zou zijn. Iedereen dacht al aan een comeback bij de Zweedse nationale ploeg … tot hij er plots opdook als ambassadeur van sponsor Visa.

Hoe dan ook kan Zlatan wel transfervrij andere oorden opzoeken. Zijn contract bij LA Galaxy loopt eind dit jaar af. Eerder had Zlatan vragen over zijn toekomst in de Verenigde Staten al onbeantwoord gelaten. 'Of het mijn laatste seizoen was? Dat zou kunnen, ja', bleef hij enkele weken geleden nog geheimzinnig.

Voor Ibrahimovic zit het seizoen erop nadat zijn club werd uitgeschakeld in de play-offs van de MLS na een 5-3-nederlaag tegen topfavoriet en stadsgenoot Los Angeles FC. Na de wedstrijd liet hij in zijn gekende stijl wel optekenen dat het goed zou zijn voor de MLS mocht hij blijven. 'Als ik niet blijf, zal niemand nog weten wat de MLS is.'