WTA Finals zorgt meteen voor vuurwerk: titelverdedigster Elena Svitolina en Simona Halep overleven thrillers
Foto: AFP

Elina Svitolina (WTA 8) heeft haar eerste wedstrijd in de paarse groep op de WTA Finals in het Chinese Shenzhen (hard/14 miljoen dollar) gewonnen. De Oekraïense titelverdedigster haalde het in twee sets, waarvan de eerste enorm felbevochten was, van de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 2): 7-6 (14/12) en 6-4. De partij duurde 1 uur en 55 minuten.

De tiebreak die over de eerste set besliste, duurde liefst achttien minuten. “De langste uit mijn carrière”, reageerde Svitolina na afloop.

 

 

In de rode groep klopte de Australische Ashleigh Barty (WTA 1) op de eerste speeldag de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 7) en haalde de Japanse Naomi Osaka (WTA 3) het van de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 6). De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de halve finales.

Svitolina schreef het toernooi vorig jaar op haar naam, na een zege in de finale tegen de Amerikaanse Sloane Stephens.

WTA Finals zorgt meteen voor vuurwerk: titelverdedigster Elena Svitolina en Simona Halep overleven thrillers
Foto: REUTERS

Halep verslaat Andreescu in drie sets

Simona Halep (WTA-5) heeft maandag haar eerste wedstrijd in de paarse groep op de WTA Finals in het Chinese Shenzhen (hard/14 miljoen dollar) gewonnen.

De 28-jarige Roemeense, voormalig nummer een van de wereld, klopte de Canadese Bianca Andreescu (WTA-4) in drie sets. Na 2 uur en 34 minuten stond de 3-6, 7-6 (8/6), 6-3 op het bord. In de tiebreak van de tweede set redde Halep een matchbal.