Bondscoach Serneels heeft selectie Red Flames klaar voor tweeluik in EK-kwalificatiecampagne
Foto: Photo News

Bondscoach Ives Serneels heeft maandag zijn selectie bekendgemaakt voor de kwalificatieduels in en tegen Kroatië (08/11) en in Leuven tegen Litouwen (12/11) voor het EK 2021 in Engeland. De Red Flames begonnen hun EK-parcours foutloos met twee zeges.

België opende in september met een vlotte 6-1-zege tegen het zwakke Kroatië, waarna de Flames eerder deze maand na een heel middelmatige wedstrijd ook de volle buit in Roemenië pakten (0-1). De troepen van Serneels, achttiende van de wereld, trekken op 8 november naar Zapresic voor een nieuwe ontmoeting met Kroatië (FIFA 54). Nadien, op 12 november, zakt Litouwen (FIFA 107) af naar Den Dreef.

De Belgen mogen bij het tweeluik geen misstap begaan, want Zwitserland voert groep H aan met negen punten uit drie matchen. De Zwitsers vormen in april volgend jaar de volgende tegenstander van de Belgen. Alleen de poulewinnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi, net als de drie beste tweedes (op negen groepen). De andere tweedes spelen barrages.

In 2017 namen de Flames voor het eerst deel aan het EK. In Nederland sneuvelde België in de groepsfase. Voor het WK van dit jaar in Frankrijk konden de Flames zich niet plaatsen. Zwitserland versperde hen toen de weg in de barrages.

Selectie:

Doel: Nicky Evrard (Sporting Huelva/Spa), Diede Lemey (Sassuolo Calcio/Ita), Justien Odeurs (Anderlecht)

Verdediging: Julie Biesmans (PSV/Ned), Maud Coutereels (Standard), Laura De Neve (Anderlecht), Laura Deloose (Anderlecht), Heleen Jaques (Sassuolo Calcio/Ita), Davina Philtjens (Fiorentina/Ita), Charlotte Tison (Anderlecht), Shari Van Belle (AA Gent)

Middenveld: Tine De Caigny (Anderlecht), Marie Minnaert (AA Gent), Kassandra Missipo (AA Gent), Justine Vanhaevermaet (Roa IL/Noo)

Aanval: Janice Cayman (Lyon/Fra), Elena Dhont (AA Gent), Davinia Vanmechelen (Twente/Ned), Elke Van Gorp (Anderlecht), Ella Van Kerkhoven (Inter/Ita), Chloe Vande Velde (AA Gent), Lola Wajnblum (Standard), Sarah Wijnants (Anderlecht), Tessa Wullaert (Manchester City/Eng)