Brusselaars opgelet: MIVB verandert deze buslijnen
Themabeeld Foto: Photo News

De MIVB wijzigt vanaf maandag 4 november het traject van zeven buslijnen in het noordwesten van het Brussels gewest.

Lijnen 13, 14, 20, 49, 53, 83/84 en 88 worden aangepast in het kader van het nieuwe busplan van de MIVB.

Lijn 13, met eindpunt in Simonis, wordt verlengd tot Zwarte Vijvers. Ze sluit zo aan op metrolijnen 1 en 5.

Lijn 14, die momenteel haar eindpunt heeft aan UZ Brussel, krijgt een langer traject tot aan de Heizel via de Dikke Beukenlaan en het station Koning Boudewijn (aansluiting op metrolijn 6).

Lijn 20 volgt een nieuwe reisweg tussen de haltes Zwarte Vijvers en Bastogne via Karreveld (aansluitingen op de metro in de stations Ossegem, Zwarte Vijvers en Ribaucourt).

Lijn 49 volgt een nieuw traject van aan de halte Bastogne naar het station Simonis, dat het eindpunt is (vandaag nog aan Bockstael) en verzekert een aansluiting op metrolijnen 2 en 6.

Lijn 53 zal eveneens uitgebaat worden met gelede bussen, om meer plaatsen te bieden en meer comfort aan de reizigers. Ze volgt een nieuwe reisweg tussen Bockstael en Westland Shopping (Anderlecht), waar het eindpunt komt (nu nog aan het UZ Brussel). De lijn biedt een nieuwe ringverbinding tussen Neder-over-Heembeek en het westen van het Gewest, waarbij er een nieuwe verbinding komt naar Westland Shopping.

Lijn 84 verbindt momenteel Berchem Station met de Heizel. Deze lijn wordt niet meer uitgebaat. De reisweg wordt gedeeltelijk overgenomen door de nieuwe lijn 83 en door lijn 14. Lijn 83 herneemt dus een gedeelte van de reisweg van lijn 84 en volgt een nieuw traject tussen de haltes Eeuwfeest en Heizel via het Brugmann-ziekenhuis en het Kinderziekenhuis. Zo komt er een nieuwe bediening via de Keizer Karellaan.

Lijn 88 biedt een nieuwe rechtstreekse en snellere verbinding tussen Jette, Bockstael, Tour & Taxis en het stadscentrum met een verplaatst eindpunt van de Heizel naar het UZ Brussel.