LVMH biedt 14,5 miljard voor juweliersketen Tiffany
Foto: istock/getty

Frans luxeconcern van Bernard Arnault wil 14,5 miljard dollar bieden voor de Amerikaanse juweliersketen. De verwachting is dat het bod afgewezen zal worden.

Het Franse luxeconcern LVMH, eigenaar van iconische merken als Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy en Dom Pérignon, aast op een spectaculaire overname. Het bedrijf van de Franse miljardair en luxepaus Bernard Arnault bevestigde vanochtend dat het eerder deze maand in het geheim een miljardenbod heeft uitgebracht op de Amerikaanse juweliersketen Tiffany.

14,5 miljard dollar

LVMH, dat in 2011 al met succes de Italiaanse juweliersketen Bulgari overnam, zou met de overname van Tiffany zijn marktaandeel op de Amerikaanse markt willen vergroten. De timing van het overnamebod zou mede ingegeven zijn door de vaststelling dat de Amerikaanse juwelier op dit moment kampt met dalende verkopen, onder meer vanwege de handelsoorlog met China.

Volgens nieuwsagentschappen Bloomberg en Reuters zou het bod volledig in cash zijn en 14,5 miljard dollar (13 miljard euro)  bedragen - waarmee Bernard Arnault een premie van 22 procent zou betalen bovenop de slotkoers van Tiffany vorige vrijdag. Beide bedrijven zelf willen dit weekend nog niet officieel reageren. Tot LVMH in de late ochtend een summier persbericht naar buiten bracht waarin het liet verstaan dat er gesproken is met de Amerikanen maar dat de uitkomst van de gesprekken nog onduidelijk is. 

Te laag

Volgens The Financial Times zou de Amerikaanse keten inmiddels adviseurs onder de arm hebben genomen om het bod te bestuderen. Maar volgens de Britse zakenkrant is de kans groot dat de raad van bestuur van Tiffany het bod zal verwerpen wegens te laag.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig