Eli Iserbyt demonstreert ook in Superprestige Gavere
Foto: Peter Malaise

Eli Iserbyt is dé man in vorm in de cross op dit moment. Zondagnamiddag demonstreerde de 22-jarige West-Vlaming van Pauwels Sauzen-Bingoal ook in de Superprestige van Gavere waar hij de verzamelde tegenstand op meer dan veertig seconden reed. Iserbyt won eerder ook al de wereldbekerwedstrijden in Iowa City, Waterloo en Bern en pakte ook al de zege in Kruibeke en Gieten.

Herbeleef hier de wedstrijd van start tot finish.

In Gavere gingen de ereplaatsen naar de Nederlander Lars van der Haar (tweede) en Laurens Sweeck (derde).In de stand neemt Van der Haar de leiding over van Quinten Hermans. Met 37 punten heeft hij één punt voor op Hermans. Zijn landgenoot Corné van Kessel is op drie punten derde.

Van der Haar stoof als eerste het veld in. Achter hem reden Hermans, Van Kessel, Gianni Vermeersch, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts en Iserbyt het snelle parcours op. In de tweede ronde al versnelde Iserbyt. Hij kreeg Belgisch kampioen Aerts en ploegmaat Vanthourenhout met zich mee. De drie leiders vochten een hevige strijd uit voor de koppositie. Aerts maakte een slipper en verloor zo het wiel van Iserbyt. Die zette fors door en nam al snel twintig seconden.

Aaets en Vanthourenhout kregen het gezelschap van Van der Haar, Sweeck, Thomas Pidcock en Hermans. Met nog drie ronden voor de boeg gingen achter een ontketende Iserbyt, Van der Haar en Sweeck op zoek naar de podiumplaatsen. Pidcock snelde ook nog naar hen toe. Iserbyt kende geen terugval en vatte de slotronde aan met een voorsprong van 55 seconden op Van der Haar. Sweeck volgde op 57 seconden, Pidcock moest 1:04 goedmaken. Achter hen volgde een groepje met Aerts, Van Kessel, Vanthourenhout en Hermans. Iserbyt reed nog een sterke ereronde en pakte na de openingsmanche in Gieten zijn tweede zege in de Superprestige.

Iserbyt kon na aanval in eigen tempo wedstrijd controleren

“Van bij de start ging het er heel snel aan toe”, vertelde de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Zelf was ik niet zo goed weg. Toch kon ik me vrij vlug naar de eerste plaatsen loodsen. Toon Aerts zette onmiddellijk veel druk, maar dat kwam omdat zowel Michael Vanthourenhout als ikzelf hem die positie oplegden. Dat kostte Toon veel krachten, waardoor hij wat later niet meer kon wedijveren voor de zege.”

“In de tweede ronde kwam ik al al eens alleen op kop, maar dat was te vroeg. Meteen floot sportdirecteur Mario De Clercq me terug. Terecht, want ik voelde dat ik het hoge tempo niet zou kunnen volhouden. Uiteindelijk slaagde ik er toch in om alleen op kop te komen en dat in mijn eigen tempo. Ik onderhield van dan af dezelfde snelheid en zo kon ik beetje per beetje wegrijden van de rest.”

Eli ISerbyt heeft nu twee van de drie Superprestigecrossen gewonnen. Volgende manche komt ook ene Mathieu van der Poel zich mengen in de debatten. “Ik kijk eerst uit naar de Koppenbergcross van vrijdag. Pas daarna staat Ruddervoorde op het programma en gaan we de strijd aan met Van der Poel.”

LEES OOK. Yara Kastelijn maakt droom waar in Gavere, complete offday voor Sanne Cant

Bekijk hier alle uitslagen van Eli Iserbyt.

Eli Iserbyt demonstreert ook in Superprestige Gavere
Foto: BELGA
Eli Iserbyt demonstreert ook in Superprestige Gavere
Foto: BELGA