Supersterren als Mbappé, zien we die hier binnen vijf jaar nog spelen? Wat er bij de nakende hervorming van de Champions League op het spel staat
Foto: dSAudio
Zullen onze Belgische topclubs na 2024 nog in de Champions League kunnen spelen tegen topclubs als PSG, Liverpool of Barcelona? Nu er een nieuwe hervorming van het Europese voetbal op til is, lijkt die kans klein.

Wat staat er bij die nakende hervorming op het spel? Economie- en sportredacteur Nico Tanghe licht toe. Hij ging praten met Michaël Verschueren. Hij is behalve manager van RSCA Anderlecht ook bestuurslid van de European Club Association (ECA), de federatie van Europese voetbalclubs. En daardoor onze enige landgenoot in de hoogste cenakels van het Europese clubvoetbal.

Correctie: In een eerdere edit van de podcast was sprake van vier vaste Champions League-tickets voor Frankrijk. Dat moesten er drie zijn. We corrigeerden deze passage in een nieuwe edit die we op maandag 28 februari na de middag postten.

Reageer

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Mail dsaudio@standaard.be

Credits

Journalist Wouter Van Driessche | Host Alexander Lippeveld | Redactie Fien Dillen, Alexander Lippeveld | Audioproductie Pieter Schrevens | Muziek Brecht Plasschaert | Eindredactie Wouter Van Driessche | Chef Audio Wouter Van Driessche

Over deze podcast

Journalistiek om naar te luisteren. Dat is dSAudio. Van maandag tot vrijdag praat een journalist van De Standaard u elke dag een twintigtal minuten bij over een actuele kwestie. Om te beluisteren wanneer lezen geen optie is.