Journalisten met geweld bedreigd tijdens Olympic Charleroi - Lierse Kempenzonen in eerste amateurklasse
Foto: BELGAIMAGE

Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten, veroordeelt krachtig de dreigementen en de aanval op hun fysieke integriteit waar Nederlandstalige journalisten vorige zondag het slachtoffer van werden tijdens de voetbalwedstrijd in de eerste amateurklasse tussen Olympic Charleroi Farciennes en Lierse Kempenzonen, zo maakte Sportspress vrijdag bekend.

“Videobeelden tonen duidelijk hoe het tumult dat ontstond op de eretribune overgaat in geweld. Journalisten worden vervolgens gedwongen beelden te wissen die zij van de incidenten hadden gemaakt, wat een regelrechte aanval op de persvrijheid betekent”, zo klinkt het bij Sportspress.

“Beide clubs dragen ieder hun deel van de verantwoordelijkheid: de bestuurders van de thuisclub voor het geweld tegenover de pers, de Lierenaars voor de racistische gezangen van hun supporters. Gezien de ernst van de feiten die nauw aanleunen bij andere problemen die onlangs werden vastgesteld in de stadions, zal Sportspress.be een klacht indienen bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en bij de Voetbalcel van het ministerie van Binnenlandse Zaken.”