Ook overnemer voor 29 resterende Thomas Cook-winkels
Foto: AFP

Er is een overnemer voor de 29 resterende winkels van Thomas Cook Retail België. Dat meldt de curator. Over het personeel zijn geen afspraken gemaakt.

Eerder nam het Spaanse Wamos 62 van de 91 winkels van het failliete Thomas Cook Retail België over. Maar de Spanjaarden namen in Vlaanderen 29 winkels niet over.

Die winkels krijgen nu een nieuwe toekomst onder de vennootschap in oprichting ‘Hillman Travel’. De inboedel van de filialen is overgenomen door het bedrijf. Huurcontracten zijn niet opgenomen in het overnameakkoord, maar de curator stelt de gegevens wel ter beschikking. De overnemer zou de contracten dan zelf hernieuwen.

Personeel

Ook over het winkelpersoneel van Thomas Cook Retail België dat geen doorstart kon maken bij Wamos zijn geen bepalingen opgenomen in het akkoord. Volgens Els De Coster van de liberale vakbond is er geen zekere tewerkstelling voor ex-werknemers van Thomas Cook.

Het winkelnetwerk zal reizen gaan verkopen die ook voorheen beschikbaar waren in de Neckermann-filialen en gaat zo de concurrentie aan met Wamos.

Nederlanders

Achter Hillman Travel zitten vastgoedondernemers Franz Bergman en zijn zoon Franz Bergman junior van Bergmans Assets. Dat zijn Nederlanders die gevestigd zijn in Knokke.

In de toerismesector is de Hillman Wonders of the World-lijst van auteur Howard Hillman een begrip. Mogelijk is de naam van de vennootschap daarop gebaseerd.

Wamos maakte begin deze week een doorstart en heropende 62 Neckermann-winkels. Goed voor een garantie op bijna 200 van de 500 banen die bij het faillissement van Thomas Cook waren gesneuveld.