Antwerp Giants en Charleroi kloppen Turkse teams in Champions League
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerp Giants, vorige week op de eerste speeldag niet opgewassen tegen het Spaanse Burgos (90-76), heeft woensdag zijn tweede wedstrijd in de Champions League wel gewonnen. De Giants versloegen het Turkse Bandirma met 93-90. Bij de rust was de stand nog in evenwicht: 41-41.

Het eerste kwart was voor Bandirma (14-23), het tweede voor Antwerp (27-18). Na het derde (24-25) stonden de bezoekers één punt voor. Het bleef spannend tot de slotseconden. Daarin toonden de Giants het meeste koelbloedigheid, met dank aan Luka Rupnik (22 ptn), Victor Sanders (16), Ibrahima Fall Faye (16 ptn, 10 rbds) en Owen Klassen (15 ptn, 9 rbds). In de stand van groep B is Antwerp nu vijfde. De eerste vier plaatsen zich voor de play-offs.

Stunt van formaat voor Charleroi 


Charleroi stuntte door te winnen tegen Karsiyaka, de ongeslagen Turkse competitieleider. Pas diep in het openingskwart nam Beane de benen (20-15). Na een remonte van de bezokers (20-19) hervonden de Henegouwers, zonder Hervelle, duidelijk de bovenhand (33-21). Toch wisten de Spirou’s die niet vast te houden met de rust (44-40) in zicht. Met drie bommen rukte Schoepen zich weer los (62-54). Charleroi hield dan even open deur en de ploeg uit Izmir dook langszij . In een spannend slot trokken Rahon en Beane aan het langste eind.