Always komt transgenders tegemoet en verwijdert venussymbool van verpakking
Themabeeld Foto: Getty Images/iStockphoto

Procter & Gamble gaat de verpakking van hun Always-producten aanpassen, nadat al langer wordt aangeklaagd dat niet enkel vrouwen menstrueren.

Moederbedrijf Procter & Gamble zal niet langer het venussymbool (het grafische teken van een cirkel en een kruis, een universele verwijzing naar vrouwen) laten afdrukken op de verpakking van Always-maandverband, en komt zo tegemoet aan personen die wel menstrueren, maar zich niet identificeren als vrouw.

Het bedrijf geeft daarmee toe aan de kritiek van activisten, die al langer aanklagen dat het symbool daar niet hoort te staan, omdat niet alle personen die menstrueren vrouw zijn, en dat niet alle vrouwen menstrueren, een verwijzing naar transgenders en non-binaire personen.

‘We zijn bij Always al 35 jaar de grootste supporters van meisjes en vrouwen, en zullen dat ook in de toekomst blijven. Maar we hechten ook belang aan diversiteit en inclusie, en proberen continu om de noden van al onze klanten te begrijpen’, aldus het persbericht dat Procter & Gamble verstuurde om de aanpassing aan te kondigen.

Het bedrijf zegt dat het zich niet gedwongen voelt om die beslissing te nemen. ‘We houden onze producten, verpakkingen en ontwerpen regelmatig tegen het licht, en houden daarbij rekening met feedback van onze klanten, zodat we ons kunnen verzekeren dat we voldoen aan de behoeften van ieder die onze producten gebruikt.’

De aanpassing aan de verpakkingen zal vanaf januari worden doorgevoerd.