Twee dodelijke ongevallen op pechstrook
Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Een zwaar verkeersongeval heeft dinsdagnacht het leven gekost aan een vrouw (35) uit Kortrijk. De vrouw was uitgestapt op de pechstrook en aangereden. Ook op de E40 in Brugge is een man omgekomen toen hij stilstond op de pechstrook.

Het verkeersongeval gebeurde op de E17 richting Antwerpen ter hoogte van het ei in Kortrijk. Een vrouw was om een nog onbekende reden uitgestapt uit haar wagen die op de pechstrook stilstond. Haar echtgenoot zat aan het stuur. De vrouw werd aangereden door een personenwagen.

Twee ambulanciers die toevallig getuige waren van de feiten, probeerden nog hulp te bieden maar het slachtoffer overleed ter plaatse.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval verder te onderzoeken. De bestuurder van het aanrijdende voertuig had niet gedronken en reed niet te snel. Waarom het voertuig halt hield op de pechstrook en de vrouw uitstapte, wordt nog onderzocht.

Wagen aangereden

Ook op de E40 in Brugge gebeurde rond 2.30 uur vannacht een zwaar ongeval. Een man had zijn wagen op de pechstrook gezet ter hoogte van de verkeerswisselaar van de E40/E403. Een vrachtwagen reed die geparkeerde wagen achteraan aan.

De klap was enorm. De bestuurder van de geparkeerde wagen overleefde die niet. De hulpdiensten snelden ter plaatse maar konden voor hem niets meer doen. Het zou gaan om een 24-jarige Brusselaar. Ook zijn vrouw en kind zaten in de wagen, zij werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden na te gaan. Door het ongeval waren de rechter- en middenrijstrook een tijdlang versperd. De wagen werd even voor zeven uur getakeld.