Atlete Marieke Vervoort, beter bekend als Wielemie, is overleden na euthanasie. 'Ze heeft het heel bewust beleefd', vertelt tv-maker Eric Goens, die mee afscheid nam. Ook op Twitter regent het reacties. Een ‘sterke vrouw’, een ‘voorbeeld voor iedereen’ en ‘lang genoeg gevochten’, klinkt het.

Marieke Vervoort nam intieme kring afscheid van familie en vrienden, ook tv-makers Tom Waes en Eric Goens waren erbij. 'Op de een of andere manier was het vreselijk triest, maar op een andere manier was het zo positief en humoristisch', zegt Tom Waes aan de VRT. 'Haar laatste woorden tegen mij waren: "Allez, rot nu op". Dat was iets dat alleen Marieke Vervoort kon zeggen.'

Eric Goens vertelt op Radio 2 West-Vlaanderen dat Wielemie bij haar euthanasie heel goed besefte dat het haar einde was. 'Je bleef tot op het laatste moment merken dat hoewel er een opluchting was, het een rauw verdriet was.'

Bekende Vlamingen en topsporters zijn aangedaan door het overlijden van Marieke Vervoort en delen hun reactie op Twitter.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rust zacht, lieve Marie. En drink daarboven maar een ‘dafalganneke’ op mijn kosten.???? #rip #marieke #wielemie

Een bericht gedeeld door Niels Destadsbader (@niels_destadsbader) op

Politici en koningshuis leven mee

Uit de politieke wereld komen heel wat reacties op het overlijden van Marieke Vervoort. ‘Een straffe madam’, noemt Hilde Crevits (CD&V) haar. En Geert Bourgeois (N-VA) herinnert iedereen aan het Vlaams ereteken dat Vervoort in 2016 kreeg. Ook het koningshuis roemt haar als ijzersterke atlete: ‘Haar overlijden raakt ons diep’, klinkt het.