Snapchat krijgt er miljoenen gebruikers bij
Foto: BELGAIMAGE

Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, is het afgelopen kwartaal opnieuw hard gegroeid. Er kwamen wederom miljoenen gebruikers bij en de omzet liep stevig op.

De app Snapchat had eind vorige maand 210 miljoen gebruikers die dagelijks actief zijn. Drie maanden eerder waren dat er nog 203 miljoen. De kwartaalopbrengsten dikten op jaarbasis met 50 procent aan tot ruim 446 miljoen dollar. Onder de streep slonk het nettoverlies tot ruim 227 miljoen dollar, van dik 325 miljoen dollar een jaar terug.

Snap verwacht in het vierde kwartaal opnieuw een flinke omzetgroei en denkt de laatste periode van het jaar bovendien af te kunnen sluiten met een positief bedrijfsresultaat.

Snapchat, waarmee gebruikers foto’s naar elkaar kunnen sturen die daarna verdwijnen, is vooral erg populair bij jongeren, vanwege de vele functies waarmee ze foto’s kunnen aanpassen. Zo is het mogelijk om iemands gezicht te veranderen zodat hij of zij op een hond lijkt of om de gezichten van twee mensen om te wisselen.