Actie bewakingsagenten leidde tot lange wachtrijen op Brussels Airport
Foto: BELGA

Op Brussels Airport liepen de wachttijden aan de veiligheidscontrole van de passagiers omstreeks 9 uur op tot een uur. De bewaking hield acties tegen de vastgelopen onderhandelingen in de sector.

Aan de controle van de handbagage stonden vanochtend lange wachtrijen, maar intussen verloopt alles weer vlotter nu de acties zijn afgelopen.

De luchthaven riep de passagiers vanochtend op om ruim op tijd op de luchthaven te zijn. Voor vluchten binnen de Schengenzone is dat 2 uur voor de vlucht, voor vluchten buiten de Schengenzone 3 uur voor de vlucht.

Dinsdag is voor de luchthaven een ‘normale’ dag, met in totaal 68.000 aankomende en vertrekkende passagiers.

Sinds juni proberen de bewakers een akkoord af te sluiten voor een verhoging van de koopkracht en betere werkomstandigheden. Ook aan de Navo-hoofdzetel houden bewakingsagenten een actie. Nieuwe acties zijn niet uitgesloten. Ook niet op vrijdag. Dan verwacht Brussels Airport een drukke dag met de start van de herfstvakantie.

De laatste onderhandeling tussen de vakbonden en de werkgevers dateert van 14 oktober en liep toen uit op een totale blokkade.