Wie de film ‘Joker’ heeft gezien en New York City bezoekt, plant dezer dagen meteen ook een bezoek aan de trappen waarop Joaquin Phoenix een dansje placeerde. Zo blijkt toch uit het aantal foto’s dat wordt gedeeld op sociale media.

Een van de memorabele scènes uit Joker is die waar acteur Joaquin Phoenix al dansend van de trap daalt (rond 2.12 te zien in bovenstaande trailer) terwijl ‘Rock and roll part 2’ van Gary Glitter op de achtergrond speelt (voor wie die naam weinig zegt: de man zit momenteel een gevangenisstraf van zestien jaar uit voor pedoseksualiteit). En dat hebben buurtbewoners geweten.

Fans zakken massaal af naar de Bronx om een foto vast te leggen waarop ze Joker imiteren (al dan niet verkleed zoals hem). De trappen, die Shakespeare Avenue verbindt met Anderson Avenue ter hoogte van West 167th Street, zijn zo een onverwachte trekpleister geworden voor de Bronx, een stadswijk die door zijn grimmige imago toch nog steeds minder toeristen kan bekoren dan Manhattan en Brooklyn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feliz de haber podido estar en esas escalinatas #Joker #Joaquinphoenix #toddphillips #jokermovie #Dc #jokerstairs

A post shared by Ignacio ?? (@nacho_montagna) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Why so serious? ??

A post shared by jennapolignone (@jennapolignone) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? @jokermovie @toddphillips1

A post shared by Ray H. Mercado (@raylivez) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Me Fila’s are no ‘joke’ lads ?? Photo credit to the hubby @michaeljdorgan ??

A post shared by Laura Dorgan (@laura_dorgan_fitness) on