Opnieuw ophef in Engeland na racistisch incident: Londense politie arresteert duo in bekerduel
Foto: BELGAIMAGE

De politie van Londen heeft twee mannen opgepakt op verdenking van racisme. De twee zouden afgelopen zaterdag over de schreef zijn gegaan tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de FA Cup tussen Haringey Borough en Yeovil Town. Die partij werd stopgezet nadat de doelman van Haringey het slachtoffer werd van grove beledigingen uit het publiek.

Tijdens de wedstrijd viseerden supporters van het bezoekende Yeovil Town de Kameroense doelman Valery Douglas Pajetat. Die kreeg voorwerpen naar zich geworpen en werd bespuwd en beledigd. De spelers van Haringey besloten daarom na 64 minuten van het veld te stappen.

De politie besliste na het incident een onderzoek op te starten en dat leidde tot de arrestatie van twee mannen, 23 en 26 jaar oud, in Chard en Yeovil.

Bulgaars debacle

Minder dan een week geleden was er ook al heel wat opschudding na wangedrag van Bulgaarse supporters in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland. Ook hier trad de politie achteraf op en arresteerde meerdere personen. Tevens besloten de bondsvoorzitter en de bondscoach Krasimir Balakov op te stappen.