Eerste toernooizege voor golfer Nicolas Colsaerts in 7 jaar: <B>“Dit toernooi winnen is zeer emotioneel” </B>
Foto: AP

Nicolas Colsaerts heeft zijn derde zege ooit op de European Tour gewonnen. Onze landgenoot was de beste in de Amundi Open de France (1,6 miljoen euro), waar hij na een prangende slotdag één slag overhield op de Deen Joachim B. Hansen. Voor Colsaerts is het zijn eerste zege in zeven jaar.

Colsaerts kwam na de tweede ronde aan de leiding en gaf die niet meer uit handen op de Golf National in Guyancourt nabij Parijs. In de eindstand totaliseerde hij 272 slagen, twaalf onder par. Hij haalde het met één slag voorsprong op de Deen Joachim B. Hansen. De Zuid-Afrikaan George Coetzee werd derde op twee slagen.

Voor de 36-jarige Brusselaar is het zijn derde overwinning op de European Tour. Eerder won hij in 2011 de China Open en een jaar later het World Match Play Championship in Malaga.

 

 

“Dit toernooi winnen is zeer emotioneel”

“Dit is een zeer speciale dag voor mij,” zei de Brusselaar. “Ik kom hier al jaren en dit toernooi winnen, is zeer emotioneel. Ik ben namelijk Franstalig en de mensen hier stonden achter mij. De laatste ronde was echt speciaal. Ik neem meteen vijf slagen voorsprong, maar het putten was aanvankelijk niet goed waardoor ik op de twaalfde hole al twee slagen goed moest maken op Coetzee. Na een birdie op dertien en een ship die goed was voor een eagle, op veertien, stond ik weer aan de leiding. Op de vijftiende hole liep het nog fout maar ook de concurrentie liet het afweten.”

Voor Colsaerts is deze zege zeer belangrijk. Na zijn eerste European Tour-winst sinds 2012 en een pak ereplaatsen heeft hij nu zijn de derde overwinning beet op het European Tourcircuit. Meteen is hij nu zeker van zijn tourkaart voor het volgende seizoen, hij klimt namelijk van de 114e naar de 53e plaats. 61 jaar na Flory Van Donck die drie keer de Open de France won, waarvan zijn laatste in 1958, staat er terug een Belg op het hoogste schavotje.

Ook Thomas Detry deed het meer dan behoorlijk. Zo lukte de 26-jarige nog een slotronde van 68 slagen, drie onder par, waarmee hij nog zeven plaatsen winst maakte en op een gedeelde achtste plaats eindigde. Thomas Pieters noteerde nog een laatste van 71 slagen par, waarmee hij ook nog zes plaatsen goed maakte en uiteindelijk op een gedeelde 26e stek eindigde.