Dodelijke gevechten tussen Pakistaanse en Indiase grenstroepen
In Islamabad in Pakistan kwamen mensen in de nasleep van de gevechten op straat, waar ze anti-Indiaase slogans scandeerden. Foto: AP

Bij nieuwe vuurgevechten tussen Pakistaanse en Indiase grenstroepen in de regio Kasjmir zijn verschillende soldaten en burgers gedood.

De gevechten vonden plaats aan de bestandslijn die het door India bestuurde deel van Kasjmir scheidt van het door Pakistan bestuurde deel. Hoeveel slachtoffers daarbij vielen, is voorlopig onduidelijk.

Volgens India doodden Pakistaanse soldaten twee soldaten en een burger, en heeft het Indiase leger hard teruggeslagen. Een woordvoerder van het Pakistaanse leger zei dat er negen Indiase soldaten, een Pakistaanse soldaat en drie burgers werden gedood en vijf mensen verwond.

Autonomie ingetrokken

De situatie in de regio Kasjmir is erg gespannen, sinds de Indiase regering in New Delhi begin augustus de grondwettelijke autonomie van haar deel van Kasjmir introk.

Pakistan en India hebben al twee oorlogen uitgevochten over Kasjmir. Beide landen willen niet slechts een deel, maar de hele regio controleren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig