Regenachtig weekend op komst: noodnummer geactiveerd
Foto: BELGA
De FOD Binnenlandse Zaken heeft vrijdagochtend het nummer 1722 voor niet-dringende interventies geactiveerd, omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Buien kunnen vrijdag, vooral in de voormiddag en 's middags, intens zijn en vergezeld van onweer.

Op het nummer 1722 kunnen mensen terecht voor niet-dringende brandweerinterventies. De bedoeling is om het noodnummer 112 zo vrij te houden voor mensen die dringende medische hulp of dringende brandweerhulp nodig hebben.
 

Weerbericht

In de namiddag blijft het vrijdag vooral aan de kust en het noordwesten van het land buiig. Elders worden de opklaringen breder en wordt het droger. De maxima liggen rond 11 graden in de Ardennen en 14 of 15 graden in Laag- en Midden- België.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het eerst overwegend droog met opklaringen, gevolgd door meer wolkenvelden vanaf het zuiden. Mogelijk valt er op het eind van de nacht al wat regen langs de Franse grens. De minima liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 11 graden in Laag- en Midden-België.

Het is zaterdag vaak bewolkt met regen en buien. Mogelijk wordt het later op de dag droger in het westen. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden. Zondag trekt een golvende storing van Frankrijk noordwaarts, mogelijk raakt deze storing het zuidoosten van ons land. Het zou dan regenachtig weer worden in het zuidoosten, bewolkt met soms wat regen in het centrum en bewolkt maar overwegend droog in het noorden. Kleine verschuivingen kunnen echter een grote invloed hebben op het uiteindelijke weerbeeld. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden.

Maandag lijkt het rustig en wisselend tot zwaarbewolkt te zullen worden, met nog een kans op enkele lokale buien. Maxima tussen 9 en 14 graden.