Maak je huis winterklaar en gezond schoon met stoom
Foto: Kärcher
Iedereen kent de lenteschoonmaak. Nochtans is de herfst het uitgelezen moment om je woonst winterklaar te krijgen. Met een stoomreiniger is die klus sneller en makkelijker geklaard dan je denkt. Zo ga jij (en je gezin) in een schonere en gezondere leefomgeving de koude herfst- en wintermaanden in.

De zomer is jammer genoeg weer voorbij. We stellen onze thermostaat in, de lichtere kleren worden opgeborgen in de kast en dat winterdekbed wordt weer bovengehaald. We gaan de koudere seizoenen in. Maanden waarin de ramen minder vaak opengaan en de warmte niet van de zon, maar uit de verwarming komt. We brengen ook meer tijd binnenshuis door. Kortom: redenen genoeg om je woonst in de herfst nog eens een goede reinigingsbeurt te geven.
 

Sneller, makkelijker, schoner
Gelukkig vraagt zo’n grondige en diepe schoonmaakbeurt vandaag niet meer en inspanning van vroeger. Met dank aan de nieuwe stoomreinigingstoestellen, die in alsmaar meer huishoudens de traditionele schoonmaakmethode hebben vervangen. Niet verwonderlijk, want schoonmaken met stoom gaat niet alleen makkelijker, het is ook milieuvriendelijker en goed voor je portemonnee.

Bovendien is reinigen met stoom de efficiëntste manier om bacteriën en allergenen aan te pakken. Dat is het hele jaar door belangrijk voor gezinnen waar de vloer het speelterrein van jonge kinderen is. Maar het is extra belangrijk in die koudere maanden, want dan heeft de luchtkwaliteit in huis immers het meest te lijden. En omdat er bij reinigen met stoom geen schoonmaakproducten aan te pas komen, worden die bacteriën bij het schoonmaken niet vervangen door restanten van andere, potentieel allergene chemicaliën.
 

 “Mijn favoriete plaats is de keuken. Daar heb ik het meeste fun met mijn dochter. Zelfs als we er een rommeltje van maken. (ThatGirlNamedBibi)”


Drogehandenaanpak
De SC 3 Upright stoommop van Kärcher is een schoolvoorbeeld van zo’n stoomreiniger. Deze stoomreiniger ziet eruit als een steelstofzuiger. Je hanteert hem ook op nagenoeg dezelfde manier, maar daar houdt de vergelijking op. Het toestel verwarmt het water van zijn makkelijk bij te vullen reservoir tot stoom. En dankzij drie handige instellingen laat het toestel zich instellen voor haast elk type harde vloer.

Op harde vloeren scoort een stoomreiniger als deze SC 3 Upright stoommop een zichtbaar beter schoonmaakresultaat dan de emmer-en-dweilaanpak. Je kunt hem overigens ook op heel wat vloertypes gebruiken die de wateroverlast van traditioneel dweilen niet verdragen. Tegelijkertijd doodt een passage met een stoomreiniger van Kärcher liefst 99,99% van alle gebruikelijke huishoudelijke bacteriën. Het resultaat: een gezond schone vloer, in gevoelig minder tijd. Het wasdoekje kan achteraf gewoon je wasmachine in en dankzij het slimme afneemsysteem doe je dat zonder je handen vuil, of zelfs maar nat te maken.
 

Schoon? Denk stoom!
Die SC 3 Upright stoommop van Kärcher is maar een van de vele stoomreinigers die in steeds meer gezinnen de plaats innemen van de dweil, schuurborstel, spons en zelfs het strijkijzer. Je pakt er immers net zo makkelijk en efficiënt je badkamertegels, zetels en overgordijnen mee aan. Vaak is dat slechts een kwestie van even de juiste accessoire bevestigen. Vergeet ook het vullen en aanslepen van emmers. Deze toestellen zijn voorzien van een ergonomisch design, een intuïtieve bediening en in minder dan een minuut vertrekkensklaar. Laat die winter maar komen!
 

Schoonmaken met stoom, enkel met kraanwater, en met een resultaat dat beter is dan de manuele methodes met chemische producten?
Ontdek meer over de voordelen van hete stoom »