Dit wist je nog niet over stoomreinigers
Foto: Kärcher
Steeds meer gezinnen ruilen de emmer, dweil en schuurborstel in voor een stoomreiniger. Niet verwonderlijk. Je maakt er immers, grondiger en makkelijker mee schoon. Maar wist je dat je er net zo efficiënt kleding en overgordijnen mee kunt stomen? Behang verwijderen, bacteriën en andere allergenen uit je leefomgeving halen, … Een stoomreiniger kan dus heel wat meer dan je denkt.

Makkelijker en effiënter
Heel wat huishoudens hoeven niet meer overtuigd te worden van de voordelen die schoonmaken met een stoomreiniger met zich mee brengt. Het gaat makkelijker en efficiënter, en zo’n stoomreiniger levert superieure schoonmaakprestaties. Omdat er veel minder water voor nodig is en er geen druppel detergent aan te pas komt, is een stoomreiniger niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Bovendien maakt de hete stoom uit de toestellen ook nog eens komaf met 99,9% van alle gebruikelijke huishoudelijke bacteriën. Bij de toestellen van Kärcher is dat zelfs 99,99%!
 

“Ik hoef geen yoga of meditatie tegen de stress… ik gebruik gewoon mijn Karcher-toestel!” (ThatGirlNamedBibi)


Vloerkampioen
Vooralsnog worden heel wat stoomreinigers ingezet om harde vloeren mee schoon te maken. Sommige modellen, zoals de nieuwe SC 3 Upright stoommop van Kärcher, zijn speciaal voor deze taak ontwikkeld en verwijzen de emmer, dweil en schuurborstel steeds vaker naar de vergeethoek. Het toestel ziet eruit als een steelstofzuiger die comfortabel in de hand ligt en laat toe om dankzij drie uitgekiende stoomtemperatuurinstellingen verschillende soorten harde (en zelfs houten) vloeren grondig en veilig te reinigen. Dat gaat overigens verrassend makkelijk, met aangenaam weinig inspanning en zonder je handen nat te maken!

Gezonder inademen met stoom
Met diezelfde SC 3 Upright stoommop van Kärcher kun je echter ook je tapijten met stoom ‘opfrissen’. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over bacteriën en allergenen van bijvoorbeeld huisdierharen. Andere stoomreinigermodellen laten toe om naast vloeren en tapijten nog heel wat meer oppervlakken met de reinigende en sanerende kracht van stoom aan te pakken. Eenvoudigweg de juiste accessoire op de stoomslang zetten en die stoffen zetel en overgordijnen zijn in geen tijd fris en bacterievrij. Badkamertegels, keukenoppervlakken, kraanwerk, het toilet, … met een stoomreiniger maak je dat makkelijk schoon en verwijder je snel en efficiënt huismijten, schimmels en ander vuil. Zeker iets om in het achterhoofd te houden met de wintermaanden voor de boeg. Dan krijgt de luchtkwaliteit in huis het immers het hardst te verduren.
 

Ramen en muren
Een stoomreiniger is ook uitermate geschikt om spiegels en ramen mee schoon te maken. Van die glazen douchewand tot dat schuifraam naar je tuin dat een magneet lijkt voor kookdampen en kinderhandjes. Dat kan dus gewoon met hetzelfde toestel als waarmee je je vloeren reinigt. Een volledig andere toepassing is om er behang mee van de muren te weken. Professionals gebruiken die techniek al jaren en nu kun jij dat karweitje er voor jou ook heel wat makkelijker op maken. Opnieuw is dat louter een kwestie van de juiste accessoire op de stoomreiniger te monteren.

Kleding onder stoom
Stoom heeft naast een reinigende en steriliserende functie ook een ontkreukend effect. Het is niet voor niets dat strijkijzers vandaag de dag nagenoeg allemaal een stoomfunctie hebben. Dat betekent dat je die stoomreiniger ook kunt inzetten voor je kleding. Bijvoorbeeld om dat jurkje of die kostuumvest vlak voor je de deur uit gaat, nog even snel glad te stomen. Geen strijkplank nodig, het kan gewoon aan de kapstok. En omdat de Kärcher-stoomreiniger in minder dan een minuut bedrijfsklaar is, stap je in geen tijd piekfijn de deur uit.
 

Schoonmaken met stoom, enkel met kraanwater, en met een resultaat dat beter is dan de manuele methodes met chemische producten?
Ontdek meer over de voordelen van hete stoom »