Paola Navone: design met een ziel voor Baxter
Foto: Baxter
De Italiaanse designer Paola Navone is steeds op zoek naar nieuwe manieren om vertrouwde materialen, vormen en structuren te gebruiken. Dat maakt haar werk tijdloos en vooruitstrevend tegelijk.

De Italiaanse designer Paola Navone werkt al lang voor het Italiaanse meubelmerk Baxter. "Mijn eerste ontmoeting met Paola Navone vond plaats in de familiewinkel Bestetti Home Project, " zegt Paolo Bestetti, CEO van Baxter. "Sindsdien heb ik een relatie van respect en respect met haar opgebouwd. Het zal veel karakter gevergd hebben om met ons te gaan werken, want we waren een heel klassiek bedrijf dat ver af stond van haar artistieke neiging."

Het ontwerpconcept van Paola Navone past nochtans perfect bij de stijl van Baxter. De aandacht voor details, de kunde om materialen op een unieke en buitengewone manier te bewerken, maar ook de mix van de verschillende materialen zijn fundamenteel voor hun samenwerking. Navone heeft een voorkeur voor zacht leer, waardoor de bekleding een ervaring van plezier en zachtheid geeft.

Het beroemdste resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Navone en Baxter is de iconische Chester Moon zitbank. Maar ook haar andere ontwerpen uit de Baxter-collectie zijn meteen herkenbaar, zowel door hun vorm als door de innovatieve manier waarop leer wordt gebruikt.

In deze video vertelt Paola Navone over haar werk: