Baxter Chester Moon: een moderne klassieker
Foto: Andrea Ferrari
De Chester Moon is een van de elegantste en meest verfijnde zitbanken van Baxter. Designer Paola Navone brengt haar moderne interpretatie van de klassieke Chesterfield.

De Chester Moon-bank die Baxter in 2009 presenteerde, is een herinterpretatie van een klassiek design. De Italiaanse designer Paola Navone baseerde zich voor haar ontwerp op de Chesterfield, de tijdloze zitbank uit Engelse clubs en landhuizen. Haar Chester Moon respecteert de rijke geschiedenis van de Chesterfield, en brengt dit iconische zitmeubel naar een nieuwe eeuw, met respect voor de eenvoud en de elegantie van zijn lijnen.

Het respect voor het verleden komt ook tot uiting in de ambachtelijke technieken die gebruikt worden. De rijke, gecapitonneerde bekleding wordt volledig met de hand vervaardigd. Deze hoogwaardige bekleding loopt langs de zitting, de basis en zelfs de rugleuning. Dankzij deze hoge sculpturele waarde is de Chester Moon de perfecte bank om in het midden van de woonkamer te plaatsen, zodat je hem van alle kanten kan bewonderen.

De Chester Moon is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen naar keuze.