Een automobilist heeft dinsdagnacht in Heusden-Zolder, in Limburg, in één klap liefst negentien everzwijnen doodgereden. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Het ongeval gebeurde om 1 uur dinsdagnacht in de Sint-Jobstraat in Heusden-Zolder. Een groep everzwijnen van maar liefst 40 dieren liep op de weg. Twee automobilisten konden nog net halt houden, maar een derde bestuurder zag de zwijnen te laat en reed in op de beesten. Negentien dieren overleefden de klap niet, de bestuurder bleef ongedeerd.

'We werden opgeroepen voor een verkeersongeval', vertelt Kris Janssen, commissaris bij de politie van Heusden-Zolder. 'Daarbij waren drie bestuurders betrokken: een inwoner van Heusden-Zolder, een van Beringen en een van Hasselt. Het voertuig van de bestuurder die op de dieren inreed, is zwaar beschadigd. De brandweer heeft de kadavers opgeruimd.'

Begin juni doken nog beelden op van hoe enkele everzwijnen in Heusden-Zolder de straat oversteken via het zebrapad. Of het om dezelfde dieren gaat, is niet duidelijk.