Fransen verkopen Brexit-schuimwijn
Foto: Getty Images/iStockphoto

Een Frans bedrijf wil een graantje meepikken van de nakende Brexit, en verkoopt speciale flessen schuimwijn om straks de historische mijlpaal ‘te vieren’.

Het Franse bedrijf Gold Emotion verkoopt schuimwijn in feestelijke flessen die gepersonaliseerd kunnen worden. Wat hun producten nog bijzonderder maakt, zijn de vlokjes 24-karaatsgoud die in de drank zweven. En nu 31 oktober met rasse schreden nadert, is er ook een Brexit-editie te koop.

‘Mensen kopen onze flessen voor feestelijke gelegenheden, dus vonden we het een goed idee om een fles te ontwerpen voor wie straks Brexit feestelijk wil verwelkomen’, verduidelijkt een medewerker van het bedrijf aan CNN.

De flessen zijn versierd met de Union Jack en de tekst ‘Brexit, we made history’. Een fles Brexit-schuimwijn van 75cl kost 155 euro ( de rosé-versie 166 euro).

Het bedrijfje zegt dat er al heel wat vraag is naar de flessen, sinds ze vorige week in de webshop werden geplaatst. Zo zou een Franse zakenman ze graag schenken aan zijn Britse klanten.

‘Sommige klanten kopen onze flessen om ze te bewaren zoals een kunstwerk. Ze zijn uniek, net zoals Brexit zelf’, klinkt het nog.