Twee migranten dood teruggevonden op strand van Le Touquet
Archiefbeeld van Franse politie aan de kust van Calais, op patrouille Foto: afp

Twee Iraakse migranten, onder wie een van zeventien jaar, zijn maandag dood teruggevonden op het strand van het Noord-Franse Le Touquet.

Het is de eerste keer dat er dode migranten aanspoelen in het departement, zegt de prefectuur van Pas-de-Calais. De twee komen waarschijnlijk van dezelfde boot, die leeg teruggevonden werd in de buurt van een van de lichamen, meldt dezelfde bron.

Het lichaam van de zeventienjarige werd rond de middag gevonden op het strand van Touquet-Paris-Plage, enkele uren voor ook het levenloze lichaam van een 22-jarige op het strand gevonden werd. 

Vorige week donderdag kon de scheepvaartpolitie dertig migranten onderscheppen die het Kanaal wilden oversteken om in Groot-Brittannië te geraken. Ook toen ging het onder meer om mensen van Iraakse nationaliteit. Zes van hen zouden gewond zijn geweest. De migranten werden naar Calais gebracht door de Franse kustwacht en aan de douanediensten overgeleverd.

Nicknam Masoud, een Iraakse man van 47, overleed in augustus in de Noordzee, bij een wanhoopspoging om het Kanaal over te zwemmen. Zijn lichaam werd in de haven van Zeebrugge gevonden.