Andy Murray voor het eerst op European Open in Antwerpen: “Belangrijkste is dat dit toernooi niet ver van mijn thuis is”
Foto: Photo News

De Schot Andy Murray neemt voor het eerst deel aan de European Open, het ATP-toernooi dat deze week doorgaat in de Antwerpse Lotto Arena. “Omwille van verschillende redenen treed ik aan in Antwerpen. De belangrijkste is dat het toernooi niet ver van mijn thuis plaatsvindt, mijn vrouw staat op het punt te bevallen”, verklaarde de voormalige nummer één van de wereld, die een wildcard kreeg.

Andy Murray en zijn vrouw Kim Sears verwachten de komende dagen een derde kind. “De laatste keer dat ik in deze situatie zat, verbleef ik in Australië. Dat wil ik niet meer meemaken”, zei Murray, 243e op de ATP-ranking.

Begin dit jaar, vlak voor de Australian Open, kondigde de tweevoudige olympische kampioen aan dat hij een punt zou zetten achter zijn carrière. Een ingrijpende heupoperatie gaf hem echter opnieuw hoop. In het enkelspel vierde hij afgelopen zomer zijn rentree, nu heeft hij er overtuigende wedstrijden op enkele Aziatische toernooien opzitten.

“Mijn leven is veel veranderd sinds januari”, legde Murray uit. “In Australië dacht ik dat het bijna gedaan was. Toen ik besliste om me te laten opereren, hoopte ik vooral van de pijn af te zijn. Ik ben heel blij over waar ik nu sta. Ik zal mijn niveau zeker niet terugvinden, maar ik kan nog vooruitgang boeken.”

“Als ik heel goed speel, zou ik hier eventueel kunnen winnen”, vervolgde de drievoudige grandslamwinnaar. “Het is mijn vierde toernooi op een rij, en de voorbije maanden ben ik gegroeid. Maar mijn lichaam heeft ook nood aan rust, dat is voor na Antwerpen. Ik las dan een pauze in van vier of vijf weken”, besloot Murray, die dinsdagavond opent tegen Kimmer Coppejans.