In gracht gesukkeld paard toevallig ontdekt en gered
Foto: bfs

Brandweermannen hebben zaterdagnamiddag in Sint-Gillis-Waas een paard van de verdrinkingsdood kunnen redden nadat het in een brede gracht gesukkeld was aan de Groendijkstraat.

Het dier werd per toeval ontdekt door een visser die met zijn roeibootje toevallig de gracht was opgevaren. ’Ik kom hier even verderop geregeld vissen, want ik heb er een vissershuisje staan en ik heb mijn roeibootje er liggen. Het gebeurt maar zelden dat ik tot hier kom gevaren. Heel toevallig ben ik zo op het paard gestoten. Het dier was al flink vermoeid. Het water is maar een goeie meter diep maar het paard was met zijn poten in de modder gezakt en zat vast. Ik heb de kop van het dier in mijn bootje gehangen en de hulpdiensten gebeld’.

De brandweerposten van Sint-Gillis-Waas en Beveren kwamen ter plaatse maar moesten zelf ook hulp inroepen van een verreiker van de gemeentedienst, want met de zware brandweerwagens kon men de moeilijk te bereiken, sompige weide niet betreden. Na een half uurtje kon men het licht verzwakte dier weer op het droge tillen.

In gracht gesukkeld paard toevallig ontdekt en gered
Foto: bfs

Het was niet duidelijk hoe lang het paard al in het water lag. Ook een dierenarts kwam ter plaatse om te achterhalen van wie het paard was en om het dier de nodige zorgen toe te dienen. Na zo’n 5 minuten stond het paard weer op zijn benen. Eerder op de dag zaterdag was er ook al een paard in een gracht gesukkeld aan de Sint-Niklaasstraat in Sint-Gillis-Waas. Ook hier kon de brandweer het dier uit zijn benarde positie bevrijden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig