De hertogin van Sussex, Meghan Markle, heeft op internationale meisjesdag een inspirerende Instagramvideo gepost. Ze moedigt meisjes onder meer aan 'om te blijven vragen stellen, om vooruit te blijven gaan, om te blijven schitteren'.

In 2012 heeft de VN 11 oktober uitgeroepen tot de internationale dag van het meisje. De video van prins Harry's echtgenote bevat onder meer een fragment uit een interview toen ze elf jaar was. Daarin pleit Markle als meisje tegen genderstereotypen in reclame en benadrukt ze het belang van sociale kwesties aanpakken door brieven te schrijven naar de juiste mensen.

In de vrijdag geposte video stelt de hertogin: 'Elk meisje heeft potentieel. Ze heeft het recht om te leren, het recht om gehoord te worden, het recht om te spelen en te ontdekken, het recht om precies te zijn wie ze is.'

Ook een fragment van haar speech op een conferentie van de Verenigde Naties in 2015 zit in de video. In die speech, die ze toen gaf als bekende actrice in het Amerikaanse tv-programma 'Suits', zei ze onder meer: 'Er wordt gezegd dat meisjes met dromen vrouwen met visie worden'.