Australië zet hackers in voor zoektocht naar Théo Hayez

Australië zet meer dan 350 ethische hackers in bij een poging om nieuwe aanknopingspunten te vinden in twaalf verdwijningszaken. Ook de zaak van de vermiste Belg Théo Hayez hoort daarbij, melden Australische media.

Tijdens de ‘National Missing Persons Hackathon’ zullen de hackers proberen om een nieuw spoor terug te vinden van de vermiste personen. Ze maken daarbij gebruik van informatie die online te vinden is.

De hackaton, een initiatief van onder meer de federale politie van Australië, vindt tegelijkertijd plaats op tien verschillende locaties in Australië. De actie wordt geleid vanuit de hoofdstad Canberra, maar daarnaast vinden ook in Sydney, Brisbane, Gold Coast, Sunshine Coast, Darwin, Perth, Adelaide, Melbourne en Perth sessies plaats.

Théo Hayez, afkomstig uit Overijse, was sinds eind 2018 op vakantie in Australië. Hij werd voor het laatst gezien op 31 mei in surfparadijs Byron Bay. Het signaal van zijn telefoon werd de dag nadien opgepikt bij de vuurtoren van Byron Bay. De lokale politie van het Australische Byron Bay sloot de zoektocht in september officieel af. De politie droeg de zaak over aan justitie. Tot vandaag blijft het onduidelijk wat er met de Belg is gebeurd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in