F1 Japan: alle sessies op zaterdag geannuleerd door supertyfoon Hagibis
Lewis Hamilton Foto: Mercedes F1 team
De organisatie van de GP van Japan heeft laten weten dat er op zaterdag niet zal gereden worden op het circuit van Suzuka. Alle sessies worden geannuleerd en het circuit blijft gesloten.

Supertyfoon Hagibis is onderweg naar Japan en zal naar alle waarschijnlijk vooral op zaterdag voor heel wat problemen zorgen. De tegen dan reeds afgezwakte supertyfoon zal voor heel wat regen en wind zorgen.

Uit veiligheidsoverwegingen is besloten om alle activiteiten die op zaterdag op het circuit van Suzuka gepland stonden te annuleren, zo hebben de organisatoren van de GP van Japan laten weten.

De derde oefensessie wordt volledig geschrapt ,waardoor de F1-piloten enkel de eerste en tweede oefensessie op vrijdag hebben om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race.

De kwalificatie voor de GP van japan wordt verplaatst naar zondag om 3u Belgische tijd. De race zal zoals eerder gepland om 7u10 Belgische tijd plaatsvinden. 

Ook in 2004 en 2010 werd de kwalificatie voor de GP van Japan omwille van slechte weersomstandigheden verplaatst van zaterdag naar zondag. 

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: