Romelu Lukaku kan vanavond in de thuiswedstrijd tegen San Marino de magische kaap van 50 doelpunten bij de nationale ploeg ronden. Als hij daarin slaagt, belooft de aanvaller gratis tickets uit te delen aan twee goede doelen. Dat zegt hij in een filmpje op de Twitteraccount van de Rode Duivels.

“Dag allemaal, Romelu Lukaku hier. Zoals jullie weten zit ik nu aan 49 doelpunten bij de nationale ploeg. Voor mijn 50e doelpunt zou ik graag 5.000 tickets willen uitdelen aan Kom op tegen Kanker en de Diabetes Liga omdat het twee organisaties zijn die mij toch wel nauw aan het hart liggen”, opent Lukaku zijn boodschap. “In verband met kanker heb ik belangrijke mensen in mijn leven verloren, en een heel belangrijk persoon in mijn leven lijdt aan diabetes. Ik zou graag aan die twee organisaties tickets willen uitdelen.”

Lukaku vergeet ook de supportersvereniging van de nationale ploeg niet. De Belgian Fan Club 1895 mag zich bij een 50e treffer eveneens aan gratis kaartjes verwachten. “Zij hebben ons gesteund sinds het begin. Ze hebben (met ons) de mooie weg meegemaakt vanaf het begin tot nu. Hopelijk zullen we samen nog mooie momenten beleven. Het is voor mij ook een manier om de mensen te bedanken voor alle steun die ik heb gekregen gedurende de afgelopen negen, bijna tien jaar, bij de nationale ploeg. Bedankt aan jullie, en ik zie jullie snel. Ciao”, besluit Lukaku.

Wie op de website van de KBVB meehelpt de mooiste goal van Romelu te kiezen sinds zijn debuut in 2010, maakt bovendien kans op een meet & greet met Big Rom. Ook als hij niet scoort tegen San Marino.

Lukaku aast al op nieuw record

Lukaku kan deze campagne ook de basis leggen om een ander record te breken. Dat van het meeste doelpunten tijdens een EK-kwalificatievoorronde. Dat record staat met zeven doelpunten nog altijd op naam van Nico Claesen en dateert al van 1987. Lukaku scoorde deze campagne al vier keer. Met nog twee thuismatchen tegen San Marino aanstaande donderdag en Cyprus op dinsdag 19 november en nog twee uitmatchen tegen Kazachstan (zondag 13 oktober) en Rusland (zaterdag 16 november) zit de kans erin dat hij ook dat record van de nationale tabellen veegt.