donderdag 10 oktober 2019 - Commentaar
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

Commentaar

Regering zoekt al meteen een grote tand

Dat 1.000 artsen een klimaatpetitie ondertekenen om een nationaal energie- en klimaatplan te eisen, is op de keper beschouwd amechtig. Jaren van goed­menende burgerinitiatieven hebben we achter de rug, van ‘Sing for the climate’ tot ‘Sign for my future’, met artiesten en ceo’s die hebben gepleit voor en gesmeekt om een klimaatwet, investeringen en ambitie. Het ­resultaat is dat we een gloednieuwe Vlaamse minister van Klimaat hebben gekregen die nooit met klimaat ­bezig was en bij wie klimaat zelfs niet in haar titel staat. Gelukkig is ze eerlijker dan haar voorganger. ­Zuhal Demir erkent ruiterlijk dat we er niet in zullen slagen om de doelstellingen van 2020 te halen. Om die van 2030 te halen, zal een grote tand moeten worden bijgestoken.

Sport
 1. Liverpool-fans hangen beschamende en obscene foto van Divock Origi omhoog in Genk
 2. David Goffin klopt Marin Cilic en doet goede zaak met het oog op de Masters tennis
 3. Kan Racing Genk (tegen alle verwachtingen in) in Champions League stunten tegen Liverpool?
 4. Genkse youngsters gaan tegen Liverpool onderuit in UEFA Youth League
 5. Tom Waes neemt afscheid van zijn beste vriendin Wielemie
 6. Eerste nederlaag van het seizoen is meteen zwaarste Europese thuisnederlaag ooit van Club Brugge
 7. Standard houdt met succes opmerkelijke transfer van jeugdspeler tegen: “1.100 kilometer? Dat kan niet in zijn belang zijn”
 8. Pro League “neemt akte” van uitspraken Bart Verhaeghe over de BeNeLiga
 9. Een beetje gek: sterren van Liverpool trainen niet in stadion van Genk, maar op veld van ... een Limburgse derdeprovincialer
 10. Rode Duivels voeren voor tiende keer op rij de FIFA-ranking aan (en we lopen zelfs een beetje uit)
 11. Lefevere is trots met Deceuninck-Quick Step opnieuw nummer 1 te zijn en strikt alwéér een jong talent: “Klassementen liegen niet”
 12. Spaanse voetbalbond bevestigt uitstel van Clasico tussen Barcelona en Real Madrid naar 18 december
 13. Hartproblemen verstoorden zijn seizoen, maar 38-jarige Vasil Kiryienka is nog niet klaar met koersen: “Het was niet gemakkelijk”
 14. Elise Mertens pakt uit met enkele knappe punten en wint haar eerste groepsmatch van de WTA Elite Trophy
 15. "Ferrari vastberaden om te winnen in Mexico"
 16. Greg Van Avermaet was volgens UCI in 2019 de beste in eendagswedstrijden: “Ik win geen twintig keer per jaar, maar doe overal wel mee”
 17. NBA. Kawhi Leonard scoort meteen 30 punten bij debuut en troeft met LA Clippers LeBron James af, Toronto opent seizoen met nipte zege
 18. 15 minuten vertraging door papiersnippers, maar River Plate haalt het in stadsderby van Boca Juniors en is eerste finalist van Copa Libertadores
 19. Trainer Victor Campenaerts had verkennend gesprek over deelname aan Olympische Spelen: “Wij willen graag snel duidelijkheid”
 20. PSG-coach heeft lof voor durf van Club Brugge, ook Philippe Clement benadrukt het positieve: “Ik ben trots op ons eerste uur”

De podcasts van
De Standaard