‘De slapelozen’: als slapen een onbereikbare droom is
Een wakkere bakker in ‘De slapelozen’. Foto: vrt

Vanavond biedt het kleine scherm u hersenloos vertier in de vorm van de film The Nice Guys. Mocht u zin hebben in iets meer, zijn er drie actuaprogramma’s en een reeks over slaap.

TERZAKE

Canvas 20.00-20.30 uur

CD&V-topper Pieter De Crem is vanavond de studiogast in Terzake. Hij heeft het onder meer over de beul van Raqqa en de toekomst van de christendemocratische partij.

Verder besteedt het actuaprogramma ook aandacht aan het Turks offensief in Syrië en wordt er live overgeschakeld naar VRT-journalist Steven De Craene over de aanslag in Duitsland.

DE AFSPRAAK

Canvas 20.30-21.20 uur

Vanavond is de Nederlander Robbert Dijkgraaf, directeur van Institute for Advanced Study, te gast. Hij geeft meer uitleg over de Nobelprijs Natuurkunde die gisteren werd uitgereikt en stelt een documentaire voor die gemaakt is over het Institute for Advanced Study. Daar kunnen wetenschappers jarenlang zonder publicatiedruk of financieringsproblemen werken.

Daarnaast is ook de Gentse filosoof Johan Braeckman aanwezig in de studio. Hij komt duiding geven bij een net verschenen boek dat de gedachten en geschriften die de overleden filosoof Etienne Vermeersch naliet, bundelt. Ten slotte gaat het actuaprogramma ook door op de aanslag in Duitsland.

VANDAAG

Eén 22.00 uur

Vier gasten rond de tafel van Danira vanavond. Voormalig voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans (N-VA) komt er vertellen over het Vlaams Parlement. Hij geeft ook wat uitleg over zijn peterschap van de beweging grootouders voor het klimaat.

Vervolgens is VRT-journaliste Lia van Bekhoven te gast. Ze geeft duiding bij de nieuwe evoluties in de Brexit-saga en vertelt ook over het verlies van haar man - de reden waarom ze een tijdlang out was.

Tenslotte komen vrouwelijke ondernemers Veronique Leysen en Eline De Munck een oproep/aanklacht houden voor/over vrouwelijk ondernemerschap. Leysen vond zeer moeilijk een vrouwelijke overnemer voor haar zaak in Antwerpen-Berchem. Waarom is de drempel voor vrouwen hoger?

DE SLAPELOZEN

Canvas 21.20-22.05 uur

Zelf liggen wij elke avond in coma voor ons hoofd het kussen raakt, en slapen we dwars door elke wekker heen. Mocht dat voor u een onbereikbare droom zijn, dan is deze vierdelige reeks van Annick Ruyts iets voor u. We wensen u toe dat het zo saai is dat u ervan in slaap sukkelt.

SERGIO & AXEL: VAN DE KAART

VTM 21.45-23.00 uur

Van de kaart is een goeie naam, nu maar hopen dat hij afstraalt op het programma. Sergio Herman en Axel Daeseleire reizen de wereld rond, op zoek naar boeiende culinaire ervaringen. Zolang er maar geen Gentse waterzooi van komt.

THE NICE GUYS

Q2 20.35-22.50 uur

Knotsgekke actiefilm met Russell Crowe en Ryan Gosling, gesitueerd in Los Angeles in 1977. Regisseur Shane Black houdt er geweldig de vaart en de lol in, en alle pretentie uit. Heerlijk hersenloos vertier.