NMBS-personeel krijgt nieuw uniform
Het huidige uniform van Olivier Strelli Foto: marc herremans

De 4.000 stationschefs, treinbegeleiders en baliemedewerkers van de NMBS mogen hun grijze uniform van Olivier Strelli binnenkort voorgoed opbergen. Vanaf volgende zomer worden ze gekleed door Xandres.

De grijze uniformen met oranje accenten van Olivier Strelli worden na tien jaar ingeruild voor een marineblauw uniform, getekend door het eveneens Belgische Xandres, zo maakte de spoorwegmaatschappij bekend.

‘Vanaf volgende maand zullen zo’n dertig proefpersonen de nieuwe outfits testen. Die gaan dan vanaf het voorjaar in productie’, aldus NMBS-woordvoerder Bart Crols.

Onder het marineblauwe uniform zal een lichtblauw shirt gedragen worden. Vrouwen krijgen een donkerblauwe rok of jurk, maar zullen ook voor een broek kunnen kiezen. Voor de treinbegeleiders komen daar nog een das en kepie bij. Het logo van de NMBS zal op de kepie én op de borst prijken.

Xandres heeft ervaring met werkkleding. Het Belgische modelabel verzorgt sinds 2002 de rode uniformen voor de stewards en stewardessen van Brussels Airlines, en kleedt ook de hostesses van de KU Leuven en de receptionistes van AZ Maria Middelares in Gent.