Dit zijn de genomineerden voor de Belgische modeprijzen
Foto: epa
De Belgian Fashion Awards zijn aan hun derde editie toe. Onder andere La Fille d'O, het lingerielabel van Murielle Scherre, en modeontwerper Christian Wijnants zijn genomineerd in één van de zeven categorieën.

De Belgian Fashion Awards zijn een initiatief van Knack en Le Vif Weekend, Flanders DC (Flanders District of Creativity), MAD Brussels en WBDM (Wallonie-Bruxelles Design Mode) en werden in het leven geroepen om zowel in binnen- als buitenland de reputatie, creativiteit en diversiteit van de Belgische mode in de schijnwerpers te zetten.

Voor de derde editie werd opnieuw een gerenommeerde jury van externen met kennis van de sector samengesteld. Daarin zitten klinkende namen zoals onder meer juryvoorzitter Patrick Scallon, communicatiedirecteur bij Dries Van Noten, ontwerpers Glenn Martens en Diane von Furstenberg, Elizabeth von der Goltz van Net-à-Porter en Christopher Morency van Highsnobiety. De winnaars worden op 21 november bekendgemaakt in de Handelsbeurs in Antwerpen.

Dit zijn de genomineerden in de zeven categorieën:

1/ Designer of the year
Carine Gilson
Caroline Bosmans
Christian Wijnants
Olivier Theyskens
Wouters & Hendrix

2/ Professional of the year
Benoît Béthume
Peter Philips
Pierre Debusschere
Tom Van Dorpe
uber and kosher

3/ Entrepreneur of the year
Bellerose
Essentiel Antwerp
Florence Cools en Artur Tadevosian
Sofie D’Hoore en Chantal Spaas
Valérie Berckmans

4/ Emerging talent of the year
Bernadette
Indee
Namacheko
Templa
Sara Levy

5/ Fashion brand of the year 
Een publieksprijs waarvoor Belgische merken zich kandidaat konden stellen, de jury selecteerde tien namen, het publiek kan via de website stemmen op zijn favoriet. Dit zijn de geselecteerde merken: Arte, Bonjour Maurice, Façon Jacmin, Filles a Papa, Howlin, La Fille d’O, Léo, Natan, Mieke Dierckx en Snobe

6/ Most promising graduate
Quinten Mestdagh (Academy Antwerp)
Bart Lapere (KASK Gent)
Samuel Quertinmont (La Cambre)
Maria Ossaba (SASK St Niklaas)
Thurel Thonet (Helmo)
Eve Delperdange (Francisco Ferrer)
Dominique Rocour (Chateau Massart)

7/ The Jury Prize
Voor de juryprijs vinden er geen nominaties plaats. De jury beslist op basis van een groepsoverleg wie dit jaar de prijs wegkaapt.