Kortrijk heeft opvolger klaar voor kunstenfestival Play
Burgemeester Vincent Van Quickenborne tijdens Play Foto: Fred Debrock

Kortrijk organiseert vanaf juni 2021 een nieuw kunstenfestival door de hele stad. Paradise wordt net zoals zijn voorganger Play een stadsparcours met nationale en internationale kunstwerken.

Paradise vindt plaats van 19 juni tot en met 17 oktober 2021. Doorheen de binnenstad zal een parcours lopen met nationale en internationale hedendaagse kunst. Die worden opgesteld op verschillende binnen- en buitenlocaties zoals de paardenstallen, Broelkaai, de Academie en de Groeningeabdij.

Stad Kortrijk trekt 1,4 miljoen euro uit voor het festival.

In 2018 kon Play, de voorganger van dit festival, op zo’n 175.000 bezoekers rekenen. De stad gaat in 2021 voor minstens evenveel bezoekers.

Ook voor kinderen

Curatoren Hilde Teerlinck en Patrick Ronse gaan voor het parcours op zoek naar welke rol het idee van een utopie speelt in onze maatschappij. Onder de toepasselijke naam Paradise denken kunstenaars na over vragen als ‘Wat is het paradijs? Hoe bereiken we de ideale samenleving? En bestaat er zoiets als de perfect stad?’.

De curatoren werken ook samen met privéverzamelaars. ‘We richten ons opnieuw op een breed en divers publiek. We willen zowel families met kinderen tot jongeren, volwassenen, inwoners van Kortrijk en toeristen aantrekken’, zeggen de curatoren.